4images logo
c_tl c_t c_tr
c_l
Utilizatori inregistrati
Pseudonim:
Parola:

Vreau sa ma tina minte?


Imagine aleatoare

Ion Diviza
Ion Diviza

gyuriland

Unfinished history...
Unfinished history...

            


Unfinished history...
Descriere:
Am gasit, in sfarsit, un articol in limba romana despre Astral Projection pe internet. Marele minus este lipsa de update, din ianuarie 2003 site-ul pe care este gazduit articolul fiind abandonat.

Lior Perlmutter si Avi Nissim s-au intalnit prima oara in scoala elementara pe cand aveau 9 ani. Lior a inceput sa lucreze cu sintetizatorul la 11 ani si doi ani mai tarziu a format impreuna cu Yaniv Haviv trupa Paradox. Chiar mai inainte de formarea Paradox, Avi incepuse sa fie DJ si lucra cu trupe de gen heavy industrial prin Israel. In 1989 Lior si Avi au format o echipa. Avi era deja cunoscut ca DJ (punea muzica acid, techno, new bit, etc.). Au creat primul lor proiect denumit SFX (prescurtarea de la "sound effects"). Au inceput sa sustina show-uri in toate cluburile underground din Israel si au debutat in 1991 cu single-ul Monster Mania aparut la compania belgiana Music Man. Dupa aceasta au pornit lucrul la un album si mai tarziu in acel an, desi Yaniv era inca in armata israeliana, au decis sa-si incerce norocul in New York.

Dupa putin timp Avi a revenit acasa pentru a-si dezvolta muzica proprie, in timp ce Lior a ramas sa lucreze intr-un studio ca tehnician de sunet.

In 1992 cu ajutorul lui Lior, au realizat un single denumit JBIE la propriul label din US, X-Rave Records. In 1993, in timp ce Lior era inca in SUA, Avi a facut echipa cu Yaniv si cu Guy Sebbag sub numele SFX si au realizat un single numit Another World la label-ul Trigger din Germania.

La inceputul lui 1994 Lior decide sa vina acasa si lucreaza la propriul sau material impreuna cu restul din SFX sub egida noului label format de ei, Trust in Trance, si incep sa lucreze la primul CD - Trust in Trance Vol. 1. In acelasi timp semneaza cu Phonokol si realizeaza CD-ul care are un mare succes. Dupa aceasta, Guy decide sa paraseasca grupul si sa lucreze de unul singur.

In 1995 isi deschid propriul lor studio profesional. Devin tot mai expusi pietii muzicale internationale si incep sa sustina show-uri la evenimentele din Europa, in timp ce lucreaza la al doilea album Trust in Trance vol. 2. Dar acum Yaniv, Avi si Lior fac piesele sub numele Astral Projection. Trust in Trance vol. 2 a intrat pe locul doi in topul celor mai bine vandute albume din Israel. Ambele albume au devenit foarte populare in Europa si in Goa si piesele au fost folosite de DJ de renume. Ambele CD-uri au fost realizate ca dublu album de catre Smart Records din Scandinavia si multe piese au fost realizate pe single si compilatii de companii din intreaga lume: Fairway, BMG, Distance, TIP, Blue Room Released, Transient, Rumour, Perfecto Fluoro, Symbiosis, MCA, Euro Media, Vision Sound Carriers.

Al treilea album Trust in Trance continea deja 5 piese sub numele Astral Projection. Trust in Trance vol. 3 a fost un hit in toata Europa, iat revistele de specialitate din UK l-au considerat o capodopera. Astral Projection au fost incununati ca regi ai muzicii psychedelic trance. Ce a urmat a fost un succes nebun: show-uri in toata lumea, aparitii la TV si radio, etc. Apoi a urmat Astral Files, primul CD scos doar sub numele Astral Projection. CD-ul continea piese noi si 4 remixuri la piese mai vechi. Astral Files a fost realizat si la label-ul britanic Transient Records. Din nou albumul a primit critici foarte pozitive si multe piese au devenit hituri mondiale.

Apoi, Avex Records (Japonia) a realizat un CD denumit The Mix, care continea mixuri ale lui Avi la cele mai bune piese ale lor. Au urmat nenumarate compilatii care au folosit piesele Astral Projection si aparitii nenumarate la evenimente muzicale din lumea intreaga. La sfarsitul lui 1997 Astral Projection realizeaza Dancing Galaxy. Cum insa Yaniv si-a schimbat directia muzicala a parasit trupa si au ramas doar Avi si Lior. Albumul a fost realizat in noua luni de munca de studio. Impreuna cu el a fost realizat si un videoclip animat pentru piesa Dancing Galaxy.

In anul 1998 au realizat SFX - The Unreleased Tracks 89-94 care continea toate hiturile din vremurile trecute, iar la inceputul lui 1999 au realizat cateva piese pe noua compilatie Trust in Trance - The Next Millenium. In februarie 1999 apare albumul Another World. Lucrul a durat mai mult de zece luni de stat in studio si contine si un remix la piesa Another World. In mai 2000 Astral Projection realizeaza un dublu mix-cd, In The Mix, cu sapte remixuri la piese mai vechi plus inca patru piese noi, un fel de album "the best of", adica aproape 160 de minute de calatorie muzicala impreuna cu acesti baieti. Transient a scos de asemenea si un vinyl cu piesele unrealeased.

In acest moment cei doi lucreaza la noul album care este programat sa apara in luna iunie a lui 2002.

Alte proiecte:

Aban-Don
SFX


 • imagine: www.layla.co.il/newLayla/ selectedPicture.html

 • articol: http://mixed.ro

 • sunet: astral projection-searching for ufo's
 • Cuvinte cheie: astral, projection, muzica, alooper21
  Data: 01.12.2003 04:31
  Hituri: 2133
  Download-uri: 0
  Rating: 0.00 (0 Voturi)
  Dimens Fisier: 39.2 KB
  Inscris de: alooper21


  Autor: Comentariu:
  Nu exista comentarii la aceasta imagine  Imaginea Anterioara:
  Imagination...  
   Imaginea Urmatoare:
  The Politics of Trance

   

  c_r
  c_bl c_b c_br

  RSS Feed: Unfinished history... (Comentarii)

  Designed by  free 4images template affordable hosting